Albert Heijn & Breda Bier samen in actie voor de Grote Kerk!

De Grote Kerk kreeg in de periode 2012-2015 geen Rijkssubsidie waardoor grote achterstand in het onderhoud en restauratie werd opgelopen. In het najaar van 2015 werden diverse acties gestart om geld bijeen te brengen om in ieder geval een begin te maken met de werkzaamheden. Albert Heijn en Breda bier zijn in juni 2015 een actie gestart voor de Grote Kerk: Breda Bier komt terug op de Bredase markt !

De Handen ineen

Albert Heijn Breda en Breda Bier hebben besloten opnieuw de handen in een te slaan voor de herhaling van een succesvolle samenwerking uit het verleden.

Even opfrissen. Sinds 2007 is Breda Bier weer te koop in Breda nadat het lange tijd afwezig was. Buiten Breda wordt het ook verkocht in het buitenland zoals De Kanaal Eilanden, Italië, China, Singapore en zelfs de Frans Polynesische Eilanden aan de andere kant van de wereld. Tegenwoordig wordt het bier door United Dutch Breweries (UDB) uit Breda gemaakt. Breda is een echte bierstad met een historie die terug gaat tot zeker 1538, het merk Breda Bier heeft dan ook het logo van de stad en de afbeelding van De Grote Kerk op de verpakking.

Van 2007 tot en met 2010 heeft Breda Bier samen met Albert Heijn van ieder verkocht blik 10 cent gedoneerd aan de restauratie van de Grote Kerk, deze actie was zeer succesvol en heeft over deze periode maar liefst € 55.000 opgebracht!

De Vrienden van de Grote Kerk, Albert Heijn en UDB gingen deze actie weer herhalen. Van ieder verkocht blik gaat er 10 cent naar het Steunfonds van de Grote Kerk.

Breda Bier was exclusief verkrijgbaar in een speciaal actiedisplay bij 19 filialen van Albert Heijn in de regio Breda in een 50cl blik voor een consumentenprijs van €0.89. De drie partners voor dit initiatief investeerden gezamenlijk in zichtbaarheid van de actie. Dit gebeurde onder andere door promoties op de winkelvloer (gratis Breda Bier retro sporttas) en reclameteksten op Bredase stadsbussen.

€10.000,-

Deze actie leverde € 10.000,- op, waarvoor onze hartelijke dank aan AH, UDB en natuurlijk alle kopers van Breda Bier.

 

X