Activiteiten in de Grote Kerk

Stap binnen in een Brabants topmonument

Bezoek de kerk

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk voor bezoekers, behoudens exposities en concerten.

U kunt dan vrij rondkijken, een audiotour volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. Daarnaast bieden de gidsen van de Gilde de Baronie rondleidingen aan. Tijdens speciale tentoonstellingen, concerten of evenement worden toegangstickets gevraagd die u via onze website kunt bestellen. Een bezoek aan de kerk met een groep? Vraag naar de mogelijkheden.

De Grote Kerk Breda is een rijksmonument, daarom zijn we verplicht om ons te conformeren aan de meest actuele Covid maatregelen.

Openingstijden

Ma – Za:     10.00 tot 17.00u

Zo:               13.00 tot 17.00u

Let op: Neem altijd een kijkje in de agenda. Tijdens evenementen kunnen de openingstijden namelijk afwijken.

Audiotour

Met de audiotour ontdekt u hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in uw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met hoofdtelefoon) kunt u gratis bij de balie ophalen.

Expositie Oranje-Nassaus

De geschiedenis van de Oranje-Nassaus begint in Breda. In de grote Kerk van Breda ligt de eerste Prins van Oranje begraven, met al zijn voorvaderen. De expositie ‘Zes eeuwen Nassau en de Grote Kerk’ belicht hun geschiedenis van 1403 tot heden.

Torenbeklimming

Een torenbeklimming boeken, klik hier.

Beklim samen met een gids van Gilde de Baronie de toren met zijn 287 treden om te genieten van het uitzicht over Breda. En ontdek waar de stadsbeiaardier de klokken bespeelt. Een bijzondere ervaring in het hart van de stad!

Deelname kost € 7,50,- p.p.

  • Klik hier voor meer informatie
  • Klik hier voor de huisregels voor het beklimmen van de Toren

Rondleidingen

U kunt via Gilde de Baronie een rondleiding boeken voor max 10 personen. Neem daarvoor contact op met Gilde De Baronie

Deelname kosten: € 7,50,- p.p.

  • Klik hier voor de huisregels van de Grote Kerk Breda

De site Welkominbreda.nl informeert u graag over evenementen en rondleidingen in Breda.

Kijk even rond in de kerk

De Grote Kerk is een van de vier topmonumenten van Brabant. Het mausoleum van het geslacht Nassau-Dillenburg, voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, onderstreept het nationale belang van deze plek. Even de sfeer proeven? Neem een digitale wandeling.