Activiteiten in de Grote Kerk

Stap binnen in een Brabants topmonument

Gratis Entree

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk voor bezoekers. U kunt vrij rondkijken, een audiotour volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. Daarnaast bieden enkele organisaties rondleidingen aan. Een bezoek aan de kerk met een groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Openingstijden

Ma – Za:     10.00 tot 17.00
Zo:               13.00 tot 17.00

Let op: neem een kijkje in de agenda. Tijdens evenementen kunnen de openingstijden afwijken.

Audiotour

Met de audiotour ontdekt u hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in uw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met hoofdtelefoon) kunt u gratis bij de balie ophalen.

Expositie Oranje-Nassaus

De geschiedenis van de Oranje-Nassaus begint in Breda. In de grote Kerk van Breda ligt de eerste Prins van Oranje begraven, met al zijn voorvaderen. De expositie ‘Zes eeuwen Nassau en de Grote Kerk’ belicht hun geschiedenis van 1403 tot heden.

Torenbeklimming

I.v.m. de Covid-19 maatregelen zijn er tot nader bericht geen Torenbeklimmingen mogelijk.

Beklim de toren met een stadsgids van het Gilde De Baronie. Via de wenteltrap langs de Nassauklok en de Torenwachterskamer. Boven geniet u van een prachtig uitzicht over Breda en de verre omgeving.

  Kijk voor de data van de torenbeklimmingen in de agenda.

  Voor groepen – op afspraak – buiten de reguliere tijden (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 – 15.30 uur). Neem contact op met Gilde de Baronie.
  Voor de huisregels van de Toren klik – hier –.

Rondleidingen

I.V.M. DE COVID-19 MAATREGELEN ZIJN ER TOT NADER BERICHT GEEN RONDLEIDINGEN MOGELIJK.

De stadsgidsen van het Gilde De Baronie verzorgen een algemene kerkrondleiding en enkele thematische rondleidingen, die u desgewenst kunt combineren met een torenbeklimming. Bekijk de agenda van de Grote Kerk Breda voor de dagen en verdere informatie. Voor groepen – op afspraak – neem contact op met Gilde de Baronie.

Het VVV Breda informeert u graag over evenementen en rondleidingen in Breda www.welkominbreda.nl.

Kijk even rond in de kerk

De Grote Kerk is een van de vier topmonumenten van Brabant. Het mausoleum van het geslacht Nassau-Dillenburg, voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, onderstreept het nationale belang van deze plek. Even de sfeer proeven? Neem een digitale wandeling.

X