Activiteiten in de Grote Kerk

Stap binnen in een Brabants topmonument

Bezoek de kerk

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk voor bezoekers, behoudens exposities en concerten.

U kunt dan vrij rondkijken, een audiotour volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. Daarnaast bieden de gidsen van de Gilde de Baronie rondleidingen aan. Tijdens speciale tentoonstellingen, concerten of evenement worden toegangstickets gevraagd die u via onze website kunt bestellen. Een bezoek aan de kerk met een groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Openingstijden

ma t/m za 10.00 – 17.00 uur
zo 13.00 – 17.00 uur
Kijk voor de actuele informatie in de agenda

De Grote Kerk Breda is een rijksmonument, daarom zijn we vanaf a.s. zaterdag 6 november verplicht om alle bezoekers te checken op hun corona-toegangsbewijs en ID bewijs

Audiotour

Met de audiotour ontdekt u hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in uw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met hoofdtelefoon) kunt u gratis bij de balie ophalen.

Expositie Oranje-Nassaus

De geschiedenis van de Oranje-Nassaus begint in Breda. In de grote Kerk van Breda ligt de eerste Prins van Oranje begraven, met al zijn voorvaderen. De expositie ‘Zes eeuwen Nassau en de Grote Kerk’ belicht hun geschiedenis van 1403 tot heden.

Torenbeklimming

Beklim samen met een gids van Gilde de Baronie de toren met zijn 287 treden om te genieten van het uitzicht over Breda. En ontdek waar de stadsbeiaardier de klokken bespeelt. Een bijzondere ervaring in het hart van de stad!

De Toren van de Grote Kerk Breda beklimmen kan op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur. De torenbeklimming duurt ongeveer een uur.

Tickets zijn online te verkrijgen, klik hier.

Deelname kost € 7,50,- p.p.

– Op een ander tijdstip de toren beklimmen met gezelschappen. Neem daarvoor contact op met Gilde De Baronie
– Klik hier voor de huisregels voor het beklimmen van de Toren

Rondleidingen

Een rondleidingen in de Grote Kerk Breda, kunt u reserveren via onze gidsen van Gilde de Baronie. Zei verzorgen verschillenden rondleidingen op aanvraag.

Deelname kosten: € 7,50,- p.p.

  • Maximaal 15 deelnemers tegelijk
  • Klik hier voor de huisregels van de Grote Kerk Breda

De site Welkominbreda.nl informeert u graag over evenementen en rondleidingen in Breda.

Kijk even rond in de kerk

De Grote Kerk is een van de vier topmonumenten van Brabant. Het mausoleum van het geslacht Nassau-Dillenburg, voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, onderstreept het nationale belang van deze plek. Even de sfeer proeven? Neem een digitale wandeling.

X