Activiteiten in de Grote Kerk

Stap binnen in een Brabants topmonument

Bezoek de kerk

De Grote Kerk Breda is negen maanden per jaar gratis toegankelijk voor bezoekers. U kunt dan vrij rondkijken, een audiotour volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. Daarnaast bieden de gidsen van de Gilde de Baronie rondleidingen aan. Tijdens speciale tentoonstellingen, concerten of evenement worden toegangstickets gevraagd die u via onze website kunt bestellen. Een bezoek aan de kerk met een groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Openingstijden

ma t/m za 10.00 – 17.00 uur
zo 13.00 – 17.00 uur
Kijk voor de actuele informatie in de agenda

Audiotour

Met de audiotour ontdekt u hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in uw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met hoofdtelefoon) kunt u gratis bij de balie ophalen.

Expositie Oranje-Nassaus

De geschiedenis van de Oranje-Nassaus begint in Breda. In de grote Kerk van Breda ligt de eerste Prins van Oranje begraven, met al zijn voorvaderen. De expositie ‘Zes eeuwen Nassau en de Grote Kerk’ belicht hun geschiedenis van 1403 tot heden.

Torenbeklimming

Beklim de Toren van de Grote Kerk Breda en zie Breda op een hele bijzondere manier. Ga samen met een gids van Gilde de Baronie de Toren beklimmen met zijn 287 treden. Bent u benieuwd hoe de Grote Kerk Breda er daarboven nu eigenlijk uit ziet? Of waar de stadsbeiaardier de klokken bespeelt? Dan is nu uw kans om daarachter te komen!

Vanaf 1 juli 2021 kan de Toren van de Grote Kerk Breda weer beklommen worden. Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zullen er beklimmingen plaatsvinden om 14.00 – 14.30 – 15.00 of 15.30 uur. De torenbeklimming duurt ongeveer een uur.

Tickets zijn allen te online te verkrijgen via een van onderstaande linken. Mocht de Grote Kerk Breda niet open zijn voor bezoekers kunt u zich met uw online ticket melden bij de gids, die bij de ingang aanwezig is.

Deelname kost € 7,50,- p.p.

Tickets voor de torenbeklimmingen van 14.00 en 15.00 uur klik hier.
Tickets voor de torenbeklimmingen van 14.30 en 15.30 uur klik hier.

– Voor personen van 12 jaar en ouder.
– Maximaal 8 deelnemers tegelijk.
– Smalle (deur-)openingen kunnen passeren en 287 trappen kunnen lopen.
– Of op afspraak voor gezelschappen. Neem daarvoor contact op met Gilde De Baronie
– Klik hier voor de huisregels voor het beklimmen van de Toren

Rondleidingen

Vanaf 1 juli zijn er weer rondleidingen in de Grote Kerk Breda. De stadsgidsen van het Gilde De Baronie verzorgen een algemene kerkrondleiding op donderdag en zaterdag om 14.00 uur en op vrijdag om 11.00 uur.

Deelname kosten: € 7,50,- p.p.

Tickets zijn alleen online te verkrijgen via deze link.

De site Welkominbreda.nl informeert u graag over evenementen en rondleidingen in Breda.

Kijk even rond in de kerk

De Grote Kerk is een van de vier topmonumenten van Brabant. Het mausoleum van het geslacht Nassau-Dillenburg, voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, onderstreept het nationale belang van deze plek. Even de sfeer proeven? Neem een digitale wandeling.

X