Activiteiten in de Grote Kerk

Stap binnen in een Brabants topmonument

Bezoek de kerk

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk voor bezoekers, behoudens exposities en concerten.

U kunt dan vrij rondkijken, een audiotour volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. Daarnaast bieden de gidsen van de Gilde de Baronie rondleidingen aan. Tijdens speciale tentoonstellingen, concerten of evenement worden toegangstickets gevraagd die u via onze website kunt bestellen. Een bezoek aan de kerk met een groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Openingstijden

ma t/m za 10.00 – 17.00 uur
zo 13.00 – 17.00 uur
Kijk voor de actuele informatie in de agenda

Audiotour

Met de audiotour ontdekt u hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in uw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met hoofdtelefoon) kunt u gratis bij de balie ophalen.

Expositie Oranje-Nassaus

De geschiedenis van de Oranje-Nassaus begint in Breda. In de grote Kerk van Breda ligt de eerste Prins van Oranje begraven, met al zijn voorvaderen. De expositie ‘Zes eeuwen Nassau en de Grote Kerk’ belicht hun geschiedenis van 1403 tot heden.

Torenbeklimming

Beklim de Toren van de Grote Kerk Breda en zie Breda op een hele bijzondere manier. Ga samen met een gids van Gilde de Baronie de Toren beklimmen met zijn 287 treden. Bent u benieuwd hoe de Grote Kerk Breda er daarboven nu eigenlijk uit ziet? Of waar de stadsbeiaardier de klokken bespeelt? Dan is nu uw kans om daarachter te komen!

De Toren van de Grote Kerk Breda beklimmen kan op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur. De torenbeklimming duurt ongeveer een uur.

Tickets zijn allen te online te verkrijgen via een van onderstaande linken. Mocht de Grote Kerk Breda niet open zijn voor bezoekers kunt u zich met uw online ticket melden bij de gids, die bij de ingang aanwezig is.

Deelname kost € 7,50,- p.p.

Tickets voor de torenbeklimmingen van 14.00 en 15.00 uur klik hier.
– Voor personen van 12 jaar en ouder.
– Maximaal 8 deelnemers tegelijk.
– Smalle (deur-)openingen kunnen passeren en 287 trappen kunnen lopen.
– Of op afspraak voor gezelschappen. Neem daarvoor contact op met Gilde De Baronie
– Klik hier voor de huisregels voor het beklimmen van de Toren

Rondleidingen

Een rondleidingen in de Grote Kerk Breda, kunt u reserveren via onze gidsen van Gilde de Baronie. Zei verzorgen verschillenden rondleidingen op aanvraag.

Deelname kosten: € 7,50,- p.p.

  • Maximaal 15 deelnemers tegelijk
  • Klik hier voor de huisregels van de Grote Kerk Breda

De site Welkominbreda.nl informeert u graag over evenementen en rondleidingen in Breda.

Kijk even rond in de kerk

De Grote Kerk is een van de vier topmonumenten van Brabant. Het mausoleum van het geslacht Nassau-Dillenburg, voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, onderstreept het nationale belang van deze plek. Even de sfeer proeven? Neem een digitale wandeling.

X