Activiteiten in de Grote Kerk

Stap binnen in een Brabants topmonument

Gratis Entree

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk voor bezoekers. U kunt vrij rondkijken, een audiotour volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. Daarnaast bieden enkele organisaties rondleidingen aan. Een bezoek aan de kerk met een groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Openingstijden

Ma – Za:     10.00 tot 17.00
Zo:               13.00 tot 17.00

Let op: neem een kijkje in de agenda. Tijdens evenementen kunnen de openingstijden afwijken.

Audiotour

Met de audiotour ontdekt u hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in uw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met hoofdtelefoon) kunt u bij de balie ophalen voor de prijs van
€ 3,-.

Expositie Oranje-Nassaus

De geschiedenis van de Oranje-Nassaus begint in Breda. In de grote Kerk van Breda ligt de eerste Prins van Oranje begraven, met al zijn voorvaderen. De expositie ‘Zes eeuwen Nassau en de Grote Kerk’ belicht hun geschiedenis van 1403 tot heden.

Torenbeklimming

Beklim de toren met een stadsgids van het Gilde De Baronie. Via de wenteltrap langs de Nassauklok en de Torenwachterskamer. Boven geniet u van een prachtig uitzicht over Breda en de verre omgeving.

   Op dit moment zijn er tot nader bericht geen torenbeklimmingen i.v.m. de RIVM maatregelen. 
 
Voor groepen na 1 juni 2020 – op afspraak – buiten de reguliere tijden (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur en om 15.00 uur).
  Voor de huisregels van de Toren klik – hier –.

Rondleidingen

De stadsgidsen van het Gilde De Baronie verzorgen een algemene kerkrondleiding en enkele thematische rondleidingen, die u desgewenst kunt combineren met een torenbeklimming. Tot nader bericht zijn er geen rondleidingen mogelijk.

Het VVV Breda informeert u graag over evenementen en rondleidingen. Contact: www.vvvbreda.nl, info@vvvbreda.nl of +31 900 52 22 444 (€ 0,25 per minuut).

Kijk even rond in de kerk

De Grote Kerk is een van de vier topmonumenten van Brabant. Het mausoleum van het geslacht Nassau-Dillenburg, voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, onderstreept het nationale belang van deze plek. Even de sfeer proeven? Neem een digitale wandeling.

X