Corona Herdenking

Gedenkplek in de Grote Kerk

Breda was één van de eerste corona-brandhaarden van het land. In goed overleg met de Burgemeester van Breda richt de Grote Kerk een gedenkplek op voor de overledenen tijdens de corona-crisis. Zij kregen eerder door de beperkingen een zeer sobere uitvaart, waardoor velen hun dierbaren niet konden gedenken zoals zij wilden.

In de nissen van de Grote Kerk zullen de overledenen met naam en foto worden vermeld. Door even gewoon stil te staan of door het branden van een kaarsje of het plaatsen van een bloem worden de overledenen niet vergeten. Zij krijgen daarmee de verdiende aandacht die ze bij een gewone uitvaart ook gekregen zouden hebben.

Neem contact met ons op

Indien in tijdens de corona-crisis een dierbaar familielid heeft verloren en u wenst dat deze persoon een plaatsje krijgt in het herdenkingsmonument, zou u dan het onderstaande formulier willen invullen? We nemen dan vervolgens contact met u op.
Meteen nadat de overheid besluit om de toegangsbeperkingen op te heffen en de Grote Kerk weer opengaat voor het publiek (per 1 juni 2020), kan iedereen bij het herdenkingsmonument stil staan bij degenen die zijn overleden tijdens de corona-crisis.


Aanmeldingsformulier

De Grote Kerk Breda houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de gedenkplek.

X