Corona-herdenkingsmonument in de Grote Kerk Breda

Op 1 juni aanstaande gaat de Grote Kerk weer open voor publiek. Dit is enerzijds een moment van verlichting nadat het land ruim twee maanden ‘op slot’ is geweest. Anderzijds is het ook een moment voor de herdenking van de dierbaren die zijn overleden tijdens deze corona-crisis.

Gedenkplek voor de overlevenden tijdens de corona-crisis

De afgelopen maanden zijn de slachtoffers in cijfers en statistieken dagelijks genoemd in de media. Achter deze dagelijkse vermeldingen gaan individuen schuil waarvan slechts met een zeer sobere uitvaart afscheid genomen kon worden. In goed overleg met de burgemeester van Breda en samen met culturele partners richt de Grote Kerk daarom een gedenkplek in voor de overledenen tijdens de corona-crisis. De Grote Kerk biedt familieleden, vrienden en bezoekers ruimte om stil te staan bij het verlies dat tijdens de corona-crisis zo afstandelijk is geweest. Lees hiervoor onze pagina voor het Corona Herdenkingsmonument.

De klop van een Levenslijn

In de noordelijke nissen van de Grote Kerk kunnen nabestaanden een foto plaatsen van hun dierbare en een kaarsje branden en/of een bloem plaatsen. De Grote Kerk heeft speciaal voor de herdenkingsaltaren kaarsjes – lichtpuntjes – laten ontwerpen. En het jonge literaire talent Maureen Ghazal heeft voor deze gelegenheid op uitnodiging van de Grote Kerk een gedicht gemaakt.

In de stilte kerven we
de namen van onze geliefden
opdat ze bij ons blijven
plaatsen we een altaar
in ons hart het aandenken
de klop van een levenslijn

Maureen Ghazal

Indien u een foto van een overleden familielid, vriend of vriendin wenst te plaatsen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen via de pagina van het herdenkingsmonument, +31 76 5218267, info@grotekerkbreda.nl.