Dit is onze
Grote Kerk

In 1410 begon in Breda het werk aan de Grote Kerk. Vandaag werken we aan het tienjarig restauratieplan, gesteund door meer dan 1.900 Bredanaars.

in-het-hart-van-elke-bredanaar

Hoe vaak gaan uw ogen naar de torenklok? De Grote Kerk is het baken van onze stad. Met het tienjarig restauratieplan zorgen we dat het zo blijft. Voor het restauratiewerk is in totaal zeven miljoen euro nodig.

Het tienjarig plan is onderverdeeld in projecten. We beginnen aan een deelproject als de kosten hiervoor gedekt zijn. Daarom zamelen we doorlopend geld in voor het behoud van de Grote Kerk.

De overheid heeft subsidie klaargezet. Voor elke euro die Bredanaars doneren, komen er twee bij uit deze pot. Bredanaars moeten dus laten zien hoe belangrijk de Grote Kerk voor de stad is!

Jaarlijks bijdragen

Op de jaarlijkse donaties van onze leden kunnen we bouwen.

Vrienden van
vanaf €25 / jaar

We bedanken iedereen met een vriendenmiddag en leuke voordelen.

Gilde van
€250 / jaar

Bedrijven met hart voor de Grote Kerk netwerken bij het gilde.

Genootschap
van €1750 / jaar

Een gebaar aan de stad van voorname bedrijven en Bredanaars.

Eenmalig doneren

Zonder verplichtingen uw steentje bijdragen.

Donatie bij
gelegenheid

Steun de Grote Kerk bij bijvoorbeeld jubileum of als nalatenschap.

Sponsoring van een doel

Verbind uw bedrijf of merknaam aan concrete onderdelen van het restauratieplan.

Doe nu
een gift

Draag uw steentje bij,
maak eenmalig uw
donatie.

Doneren en belasting

ANBI status:
De belastingdienst verleent de ANBI status aan stichting Grote Kerk Breda. Giften aan de Grote Kerk kunnen gunstig worden afgetrokken van de belasting. Personen mogen bij de jaarlijkse belastingaangifte hun gift voor 125% aftrekken. Voor bedrijven is het percentage 150%. Bedrijven kunnen giften zonder drempel aftrekken van de vennootschapsbelasting (max. 50% van de winst, tot €100.000 per jaar).

Vriend voor 5 jaar:
Wist u dat u dat u met een periodieke gift niet alleen de Grote Kerk structureel steunt, maar dat u deze gift ook kunt opvoeren als aftrekpost bij de belasting. Deze gift is van de eerste tot en met de laatste euro aftrekbaar. Er is sprake van een periodieke gift als u van tevoren uw gift vastlegt voor de periode van minstens 5 jaar. Iets voor u? Neem contact op met vrienden@grotekerkbreda.nl

Steun het restauratieplan!

Stichting Grote Kerk Breda draagt verantwoordelijkheid voor exploitatie, onderhoud en restauratie. Tot 2028 werkt de stichting aan het tienjarig restauratieplan. Elk jaar voeren we een delen van dit restauratieplan uit. Donaties aan de stichting zetten we alleen in voor restauratiewerkzaamheden.

Werk aan de
Grote Kerk

Soms binnen, soms buiten – vrijwel altijd wordt er gewerkt aan de kerk. Wat doen we, waarom doen we dat en hoe pakt het uit? Blader door de restauraties!

restauratie-grote-kerk-breda-180222_780

2016

Onderhoud ter hoogte van het Kerkplein, timmerwerk aan luiken en meer in 2016

restauratie-grote-kerk-breda-171117_810

2017

Nieuwe balustrade in de steengroeve, beeldhouwwerk vervangen en meer in 2017

Meer
restauraties?

Dankzij uw bijdrage blijft de Grote Kerk!

X