Flora van Breda - Mandy den Elzen

01jul10:0010sep(sep 10)17:00Flora van Breda - Mandy den Elzen

Tijd

Juli 1 (Zaterdag) 10:00 - September 10 (Zondag) 17:00

Evenement Details

Internationaal bekend kunstenaar Mandy den Elzen zet klassieke technieken in om een ode te brengen aan de verscheidenheid aan Bredase wilde plantensoorten. Flora van Breda is onderdeel van het zomerprogramma Als monumenten konden praten.

Als kunstenaar werkt Mandy den Elzen op het grensvlak van kunst, natuur, wetenschap en biologie. Haar werk is al op verschillende locaties over de hele wereld tentoongesteld. Deze zomer brengt Den Elzen een ode aan de verscheidenheid van Bredase wilde plantensoorten met haar project Flora van Breda.

Door in samenwerking met de Plantenwerkgroep van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging zorgvuldig de gevonden planten te beschrijven, archiveren en conserveren creëert Den Elzen een tijdsbeeld van het ecologische erfgoed van de stad. De planten en hun verhaal worden als het ware een monument, opgedragen aan het belang van groen in een stad.

In de Grote Kerk Breda, waar zelf ook een verscheidenheid aan bloemen en planten te vinden is, worden de gebalsemde planten in een groeiende installatie bij elkaar gebracht en gedurende de tentoonstelling aangevuld met nieuwe vondsten. Schuif aan bij dit plantenritueel en laat je inspireren door de onderzoekende verhalen.

Praktische info: Een bezoek aan de Grote Kerk Breda is gratis – een bijdrage wordt natuurlijk wel altijd erg gewaardeerd.

Openingstijden Grote Kerk Breda:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur
Tip: De kerk is soms gesloten voor evenementen. Check voor jouw bezoek altijd even onze agenda.

Flora van Breda van Mandy den Elzen wordt gepresenteerd op initiatief van Open Monumenten Dagen Breda in samenwerking met de Grote Kerk Breda en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda.

Foto’s: Edwin Wiekens (portret en stolpen), Pim Evers