Het Paleis van Typo­grafisch Metselwerk

22apr(apr 22)10:0018jun(jun 18)17:00Het Paleis van Typo­grafisch Metselwerk

Tijd

April 22 (Zaterdag) 10:00 - Juni 18 (Zondag) 17:00

Event Details

Meer dan ooit worden we omringd door visuele communicatie. Dagelijks zien we duizenden boodschappen, telkens een constructie van verschillende visuele elementen. Welke elementen zijn er en hoe worden ze toegepast? Wat wil de afzender? Hoe belangrijk is culturele en visuele diversiteit bij het overdragen van een boodschap? En zijn we ‘visueel onderlegd’ genoeg om de toenemende stroom berichten te begrijpen?

Ontdek het vanaf 22 april tijdens de Nederlandse première van expositie Het Paleis van Typografisch Metselwerk, georganiseerd door Graphic Matters in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. Klik hier voor alle informatie over de expositie.

Een bezoek aan Het Paleis van Typografisch Metselwerk draagt bij aan een beter begrip van de alle tekens en symbolen die in ons dagelijks leven op ons pad komen en letterlijk overal zijn. Het maakt jou als bezoeker bewust van de rijkdom en de diversiteit van beeldtaal.

Bestaand en nieuw werk
De expositie bevat werk van bekende Nederlandse ontwerpers als Karel Martens, Hansje van Halem, Wim Crouwel, Harmen Liemburg, Experimental Jetset, Thonik, Moniker en Irma Boom. Daarnaast zijn ontwerpers Ott Metusala (EE), Farah Fayyed (LB), William Jacobson (SE), Edgar Walthert (CH), Benjamin McMillan (UK) en Åbäke (UK) uitgenodigd om nieuw werk te maken.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk is van 22 april t/m 18 juni 2023 te bezoeken.

Openingstijden:
maandag – zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
zondag: 13.00 tot 17.00 uur

Tip: De kerk is soms gesloten voor evenementen. Check voor jouw bezoek altijd even onze agenda.
Klik hier voor aanvullende informatie over de expositie.

Pay-what-you-like: Om de expositie zo toegankelijk mogelijk te maken wordt het pay-what-you-like principe gehanteerd. Na afloop van een bezoek bepaal je zelf hoeveel je wilt betalen via een QR-code.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Breda, Kunstloc Brabant, Pictoright Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.