Inlooprondleiding Vrije Vogels

16sep(sep 16)14:3002dec(dec 2)14:30Inlooprondleiding Vrije Vogels

Tijd

September 16 (Zaterdag) 14:30 - December 2 (Zaterdag) 14:30

Evenement Details

Elke zaterdagmiddag om 14.30 uur* kan je aansluiten bij onze inlooprondleiding, waarbij onze ervaren rondleiders met je door de tentoonstelling Vrije Vogels lopen en je er alles over vertellen. Geniet van hun verhalen, de tentoonstelling en natuurlijk alle vogels in de kerk.

Tickets: € 4,- (exclusief entree), verkrijgbaar aan de balie.

*Zaterdag 7 oktober start de inlooprondleiding om 11.00 uur en zaterdag 4 november start de inlooprondleiding om 14.00 uur.

Extra activiteiten
Tijdens Vrije Vogels is er nog veel meer te doen. Zo is er een speurtocht voor jong en oud waarmee je zowel in de tentoonstelling als in de kerk vogels kunt spotten en meer leert over hun betekenissen. Breid jouw bezoek aan de tentoonstelling uit met een wandeling en ontdek een aantal van de opmerkelijkste vogels in en om het centrum van Breda. Geniet van het toepasselijke filmprogramma dat we organiseren i.s.m. Filmhuis Breda of het Early-Bird ligconcert(c) Bach & Beatles of Canto Ostinato & Best of Einaudi op zondagochtend. 

Fototentoonstelling Vrije Vogels
Atelier EXB, BredaPhoto en de Grote Kerk Breda bundelen hun krachten en brengen van 16 september t/m 3 december 14 internationale topfotografen die hun eigen visie op vogels geven samen in fototentoonstelling Vrije Vogels. Vrije Vogels is als een volière van de wereld, van bekende stadsvogels tot de vogels in verre landen. De verschillende perspectieven van de fotografen nodigden de bezoeker uit om de vogels te bewonderen in hun leefomgeving. De foto’s tonen de verscheidenheid aan werelden waarin vogels leven en roepen tegelijkertijd vragen op over bedreigingen voor hun leefomgeving, waarvan klimaatverandering de meest alarmerende is. Dat de tentoonstelling plaatsvindt in de Grote Kerk Breda geeft de tentoonstelling een extra dimensie; van oudsher worden vogels en hun vleugels gezien als symbool van verbinding tussen de mens en het hogere. Ook in de Grote Kerk Breda vinden we een verscheidenheid aan vogels en hun symbolische betekenissen terug. Klik hier voor uitgebreide info.

Tip: De kerk is soms gesloten i.v.m. evenementen. Check voor een bezoek altijd even onze agenda.

Route en parkeren
De Grote Kerk Breda is goed te bereiken vanaf station Breda en is ongeveer 12 minuten lopen. Kom je met de fiets of brommer? Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd dus parkeer deze in één van de gratis fietsenstallingen in Breda. Klik hier voor de locatie van alle fietsenstallingen.
Om het centrum van Breda liggen diverse goed bereikbare parkeergelegenheden waarmee je op wandelafstand van de Grote Kerk Breda bent. De twee dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de De Prins en De Barones. Klik hier voor de routebeschrijvingen: Parkeergarage De Prins of Parkeergarage De Barones

Ontdek Breda
Laat je voor of na jouw bezoek aan de tentoonstelling verrassen door al het overige dat de stad je te bieden heeft en voel je welkom in het gastvrije Breda. Meer info: welkominbreda.nl

Foto: Welkom in Breda