Kerstweekend in de kerk

16dec(dec 16)10:0017(dec 17)17:00Kerstweekend in de kerk

Tijd

16 (Zaterdag) 10:00 - 17 (Zondag) 17:00

Evenement Details

16 en 17 december kan je het Kinderkerstweekend in de kerk bezoeken!

Lichtjesspeurtocht
Zoek een apenkop op z’n kop, leeuw die z’n tong uitsteekt of dodo op de grond… Dat zijn nog maar een paar van de dieren die zich verstoppen in de Grote Kerk Breda. Kan jij ze tijdens het Kinderkerstweekend allemaal vinden? Je kunt kiezen uit een ridders en dieren speurtocht voor de jongsten (4+), speurtocht over vogels en planten (8 – 88 jaar) of uitgebreide puzzeltocht (10+). Haal een zaklampje op bij de balie om nog beter te kunnen zoeken*. Iedereen speurt mee!

Kerk-kerstbal versieren
Laat je van jouw creatiefste kant zien tijdens het versieren van de enige echte kerk-kerstbal. Versier jij er een voor jouw opa, oma, oom, tante of voor in jouw eigen boom?

Zaterdag 16 december tussen 15.00 en 16.30 uur zal Ensemble Kleurrijk – een vocaal ensemble uit Breda dat zowel a capella als met begeleiding zingt – kerstliederen zingen in de kerk.

Tip: Ook aan (groot)ouders is gedacht: onder de toren is de expo ‘100 jaar Maassen’ over het 100-jarige jubileum van vier generaties Maassen als stadsbeiaardier te zien. Ontdek de eigenzinnigheid van deze beiaardiers en wat zij hebben betekend voor Breda.

Praktische info:
Speurtochten of puzzeltocht inclusief zaklampje en glaasje limonade: € 2,50
Kerk-kerstbal incl versieren en glaasje limonade: € 4,50*
*Alleen dit weekend krijg je een kerk-kerstbal cadeau als je voor € 25,- per jaar Vriend wordt van de Grote Kerk Breda en daarmee bijdraagt aan de instandhouding van de kerk.
Je hoeft niet van tevoren te reserveren.

Openingstijden:
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

Blijf op de hoogte!
Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Kerstvakantie? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief (even helemaal naar beneden scrollen, dan vind je het inschrijfveld vanzelf).

Route en parkeren
De Grote Kerk Breda is goed te bereiken vanaf station Breda en is ongeveer 12 minuten lopen. Kom je met de fiets of brommer? Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd dus parkeer deze in één van de gratis fietsenstallingen in Breda. Klik hier voor de locatie van alle fietsenstallingen.
Om het centrum van Breda liggen diverse goed bereikbare parkeergelegenheden waarmee je op wandelafstand van de Grote Kerk Breda bent. De twee dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de De Prins en De Barones. Klik hier voor de routebeschrijvingen: Parkeergarage De Prins of Parkeergarage De Barones

Breda Straalt
Laat je voor of na jouw bezoek aan de Grote Kerk Breda verrassen door al het feestelijks dat de stad nog meer te bieden heeft. Ga naar bredastraalt.nl voor een compleet overzicht.

* Zaklampjes zijn verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt. Op is op.