MANKIND - BRIK festival

25jun16:0017:00MANKIND - BRIK festival

Tijd

(Zondag) 16:00 - 17:00

Evenement Details

Voorstelling MANKIND is een bijzondere beleving voor jong en oud met recensies van 4 sterren in het NRC en 5 sterren in de Volkskrant. Twee keer voert de Stilte MANKIND tijdens het BRIK festival nog op in de Grote Kerk Breda en dan is het – 4,5 jaar na de première en 70 voorstellingen verder – echt klaar.

De Stilte speelt met tijd en ruimte in de Grote Kerk Breda
In MANKIND gaan de dansers in de weer met de vooruitgang. Met een stapel encyclopedieën bouwen ze eilandjes en hoge torens en gebruiken ze letterlijk oude kennis om wat nieuws te maken. Dat deze laatste voorstellingen plaatsvinden tussen de hoge pilaren van de Grote Kerk Breda geeft een extra dimensie. Ook de verwijzing naar het verhaal van de Toren van Babel: hoeveel boeken kun je stapelen voordat deze omvalt of hoeveel misverstanden kun je krijgen doordat we allemaal een andere taal spreken, iets anders bedoelen? Hoe brengt het gesleutel en geschuif met deze verouderde kennis ons verder, is onze ontwikkeling ook daadwerkelijk vooruitgang? Het is aan de toeschouwer om daar invulling aan te geven.

Praktische informatie
De voorstelling is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden, tickets zijn verkrijgbaar voor € 10,- p.p. via deze link.

Mankind
Choreografie en toneelbeeld: Jack Timmermans             
Kostuums: Joost van Wijmen
Dans: Ivar Draaisma, Donna Scholten, Mirella de Almeida Castagna
Muziek: Stevko Busch (piano), Paul van Kemenade (saxofoon)
MANKIND is een coproductie van de Stilte en stichting Paul van Kemenade