december, 2021

19dec14:3016:30Moon Talk: Govert SchillingMuseum of the Moon

Tijd

(Zondag) 14:30 - 16:30

Evenement Details

Lockdown | De Grote Kerk Breda is vanwege de aangescherpte Covid-maatregelen vanuit de overheid gesloten. Iedereen die voor de periode t/m 14 januari 2022 een ticket heeft gekocht mag in de week van 20 december een e-mail verwachten. Hopelijk kunnen we je snel weer verwelkomen. Wil je zo goed mogelijk op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dank voor jouw begrip.

De kerk steunen kan natuurlijk ook en wordt heel erg gewaardeerd. Klik hier om Vriend van de Grote Kerk te worden.

‘De ontdekking van de hemel.’ Een lezing door wetenschapsjournalist Govert Schilling over de bijzondere plaats van de mens in ruimte en tijd, muzikaal omlijst met moon muziek door Jan Stuyt (saxofonist Stripe Azz Band).

Iedereen kent de maan en sinds mensenheugenis kijken we naar de sterren. Maar pas in de afgelopen eeuw hebben we ontdekt hoe magistraal het heelal in elkaar zit. In zijn lezing ‘De ontdekking van de hemel’ neemt wetenschapsjournalist Govert Schilling u mee op een wervelende reis naar de grenzen van de ruimte en het begin van de tijd. En staat hij uitgebreid stil bij de unieke relatie tussen mens en kosmos: wij maken allemaal integraal deel uit van een wonderlijk universum.

Over Govert Schilling
Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan er vele zijn vertaald in onder andere het Engels, Duits, Italiaans, Russisch, Chinees en Japans. Regelmatig is hij te gast in radio- en tv-programma’s om toelichting te geven op nieuwe astronomische ontdekkingen.

Programma:

  • 14.00 uur deuren open, gelegenheid tot het aanschaffen van de boeken van Govert Schilling. U kunt zowel cash als met pin betalen.
  • 14.30 uur introductie van de avond door Berry v/d Wouw (moderator) en Leo van Lien (voorzitter Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West-Brabant), gevolgd door moon muziek door Jan Stuyt
  • 15.45 uur ‘De ontdekking van de hemel.’ Een lezing over de bijzondere plaats van de mens in ruimte en tijd door Govert Schilling, wetenschapsjournalist en publicist over sterrenkunde en ruimteonderzoek, afgewisseld met moon muziek door Jan Stuyt
  • 16.30 uur einde programma, gelegenheid tot het aanschaffen van de boeken van Govert Schilling. U kunt zowel cash als met pin betalen.

Haal het beste uit Breda
De stad Breda heeft véél meer te bieden dan alleen Museum of the Moon in de Grote Kerk. Maak van jouw bezoek aan de kerk een complete dag of zelfs een weekendje weg en combineer de kerk met een bezoek aan onze historische binnenstad. Struin door de gezellige winkelstraten, maak een wandeling, geniet van de Bredase horeca of boek een arrangement bij één van de deelnemende hotels. Klik hier en maak jouw bezoek compleet met unieke Moon-arrangementen.

Uitgebreide informatie over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Breda, vind je hier

Stichting Grote Kerk Breda werkt voor Museum of the Moon samen met Luke Jerram Ltd, KNVWS West-Brabant, Sterrenwacht Tivoli en Filmhuis Breda. Het Moon-stadsprogramma en de communicatie is gerealiseerd in samenwerking met Breda Marketing en Stichting Ondernemersfonds Breda. Museum of the Moon in de Grote Kerk Breda is gerealiseerd met steun van Gemeente Breda en Zeiss B.V.

De Grote Kerk Breda is een rijksmonument, daarom zijn we verplicht om ons te conformeren aan de meest actuele Covid maatregelen en alle bezoekers te checken op een geldig corona-toegangsbewijs in combinatie met een ID-bewijs. Ook is een mondkapje verplicht.

X