Speuren en spelen in de kerk

17dec(dec 17)10:0018(dec 18)17:00Speuren en spelen in de kerkkinderkerstweekend in de Grote Kerk Breda

Tijd

17 (Zaterdag) 10:00 - 18 (Zondag) 17:00

Evenement Details

Zaterdag 17 en zondagmiddag 18 december organiseert de Grote Kerk Breda een kinderkerstweekend als afwisseling tijdens het kerstshoppen of om alvast in de sfeer te komen voor de start van een speurtocht of lichtjeswandeling in en om het centrum van de stad.

Speuren en spelen in de kerk
Doe de speurtocht en zoek alle ridders en dieren die zich verstoppen in de kerk of laat je van jouw creatiefste kant zien tijdens het versieren van een kerk-kerstbal. Ouders en grootouders hoeven zich ook niet te vervelen: zij kunnen zich vermaken met de – wegens succes verlengde – expo Post-Digital Heritage van Playgrounds, waarin kunstenaars innovatieve technologie gebruiken om vorm te geven aan ideeën over eigentijds en toekomstig gebruik van erfgoed.

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk. Voor de activiteiten vragen we een kleine bijdrage:

  • Kerk-kerstbal versieren: € 4,50 (inclusief kerstbal en ranja of chocomel, knutselmateriaal is aanwezig)
  • Speurtocht: € 1,- (incl. lampje voor lichtjesspeurtocht en ranja of chocomel, lampjes zo lang de voorraad strekt)
  • Losse kerk-kerstbal: € 3,95 (verkrijgbaar aan de balie)

Ontdek ridders en dieren
Wist je dat je er heel veel ridders en dieren te vinden zijn in de Grote Kerk Breda? Ze zijn er in alle vormen en maten, er is zelfs een ridder die een helm heeft waar een vis uit springt. Overdag kan je alles natuurlijk goed zien, maar zodra het schemerig wordt in de kerk is dat lastiger. En dan wordt het pas echt leuk, want vanaf dat moment begint de lichtjesspeurtocht en kan je een lampje ophalen bij de balie om de dieren en ridders nog beter te kunnen vinden.
Koop hier alvast jouw speurtocht

Kerstknutselen in de kerk
In samenwerking met Brandpunt heeft de Grote Kerk Breda de allereerste échte kerk-kerstbal ontwikkeld, die je 17 en 18 december op jouw allermooist kunt versieren aan een 9 meter lange tafel in het middenschip. Versier een kerk-kerstbal voor de kerstboom thuis of als last-minute kerstcadeautje voor iemand anders. Aan wie ga jij jouw kerk-kerstbal geven?
Koop hier alvast een ticket voor het kerk-kerstbal versieren

Openingstijden – Speuren en spelen in de kerk
17 december van 10.00 – 17.00 uur
18 december van 13.00 – 17.00 uur

Entree kerk, expo Post-Digital Heritage: gratis

Speuren en spelen in de kerk is een samenwerking met, en wordt mede mogelijk gemaakt door, het Ondernemersfonds Breda. Zij zetten in deze donkere dagen onze historische binnenstad volledig in de schijnwerpers. Zo laten we Breda met elkaar stralen, zoals de stad dat verdient. En het wordt gezellig, want er is van alles te beleven. Tussen 10 december en 8 januari worden er allerlei activiteiten georganiseerd, die goed te combineren zijn met een bezoek (vooraf of achteraf) aan de kerk:

  • 10 december: Opening van het kerstseizoen, mét de Coca Cola kersttruck
  • Van 17 december t/m 8 januari: Lichtjesspeurtocht voor kinderen van 4 t/m 12 jaar langs de mooiste en gezelligste lichtjes in de binnenstad
  • Elke donderdag t/m zondag van 15 december t/m 8 januari: Flaneren en dineren, een stadswandeling langs gezellige horeca en de mooie kerstverlichting

Klik hier voor uitgebreide informatie over de activiteiten van het Ondernemersfonds Breda.