Ken ut Leien 2.0 !

De Vrienden van de Grote Kerk zijn een nieuwe actie gestart om geld bijeen te brengen voor het onderhoud van de Grote Kerk. “Ken ut Leien 2.0” is de opvolger van een actie die enkele jaren geleden werd gehouden. Ook dit keer worden er leien gegraveerd en verkocht voor het nobele doel. Naast de leienactie is er de Breda Bier actie, waarbij van elk verkocht blik er 10 cent naar de Grote Kerk gaat. Op 28 november treden de Bredase Paoters weer op om de kerk te ondersteunen.

“De leien op de dakvlakken van de hoge kappen van het Zuidertransept (aan het Kerkplein) zijn bij de laatste dakrestauratie vervangen. Een kostbare klus. De Stichting Grote Kerk heeft een speciale subsidie van de provincie gekregen om dit werk, noodzakelijk om lekkages te voorkomen, naar voren te halen.

   

De leien van de Grote Kerk

De Stichting moet voor de eigen bijdrage een deel van haar reserves aanspreken. Om deze weer wat aan te vullen worden de oude leien verkocht. Maar niet “zomaar” verkocht: de leien worden gegraveerd met het logo van de Grote Kerk, zodat ze herkenbaar zijn als een lei van de Grote Kerk. De leien met inscriptie kosten € 20 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de entreebalie van de Grote Kerk. Vrienden van de Grote Kerk betalen € 15. Dat betaalt ook iemand die nog dit jaar nieuw lid wordt: die persoon krijgt dan de Vriendenpas, het Vriendenspeldje, mag naar de Vriendenmiddag komen en krijgt korting op diverse aankopen of gereduceerd toegang tot activiteiten in de Grote Kerk. En dus ook € 5 korting op een lei.

De opbrengst van de leien gaat naar het fonds van de Vrienden van de Grote Kerk, die het bijeengebrachte bedrag in de restauratie- en onderhoudsreserve’s stort. De leien zijn te koop aan de balie van de Grote Kerk en bij de VVV Breda.

X