Nieuw bestuurslid Grote Kerk Breda portefeuille cultuur

Verily Klaassen (1971), Hoofd Kunstzaken bij Rabobank Nederland, is op 19 januari aangetreden als bestuurslid voor de portefeuille Cultuur bij de Stichting Grote Kerk Breda.

Specialist op het gebied van hedendaagse kunst is Verily Klaassen niet alleen actief op (inter)nationaal niveau binnen de beeldende kunsten, maar ook zeer betrokken bij het culturele veld in Brabant. Zo is zij bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en is zij lid van de Raad van Toezicht van Brabant C.

Directie en bestuur van de Stichting Grote Kerk Breda zijn zeer verheugd over het toetreden van Verily Klaassen tot het bestuur.

Verily Klaassen zegt zelf over de benoeming: “Brabant heeft een bijzonder en rijk cultureel klimaat, waar we trots op mogen zijn en zorg voor moeten dragen. Ik geloof dat waar verschillende werelden elkaar ontmoeten een belangrijke meerwaarde ontstaat als zij taal en ervaringen uitwisselen. Cross-overs tussen de wereld van de kunsten, van de verbeelding, de geestelijke wereld en ook de wetenschap vind ik interessant en daar zet ik me graag voor in. Ik verheug me er dan ook op om met een brede horizon en een scherpe blik als bestuurslid een waardevolle bijdrage te leveren aan de ambities van de Grote Kerk Breda.