Persbericht Rondje om de Grote Kerk

PERSBERICHT – september 2020

Nieuwe rondleiding: Rondje om de Grote Kerk             

In de maand oktober is er geen vrije publiekstoegang tot de Bredase Grote Kerk in verband met de tentoonstelling van BredaPhoto. Voor belangstellenden die graag meer willen weten over de geschiedenis en de directe omgeving van de kerk heeft de directie van de Grote Kerk gevraagd aan de Stadsgidsen van Gilde De Baronie  om een nieuwe rondleiding te maken in de vorm van een wandeling met een stadsgids rond de Grote Kerk: Het rondje om de kerk!

Allerlei interessante details en verhalen passeren de revue tijdens deze rondgang van ca. 1 uur. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van de Torenbrand, de nog bestaande kerkhuisjes, de beide kerkhoven van vroeger, de eerste renaissanceversieringen op de laatgotische gevels en de ‘stadsvilla’ van de Bredase Nassaus. Ook over het onderhoud en de restauratie van de kerk wordt toelichting gegeven. Deze ontdekkingstocht loopt over het Kerkplein, een stukje van de Grote Markt, de Reigerstraat en de Torenstraat.

In de maand oktober is er iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 14.00 uur een ‘Rondje om de Grote Kerk’ gepland. Deelname: € 6,- per persoon, max 6 deelnemers. Start op het Kerkplein voor de ingang van de kerk. Kaarten zijn te koop aan de balie van de Grote Kerk Breda. Telefoon: 076 – 521 82 67 of via info@grotekerkbreda.nl. Voor groepen – op afspraak – buiten de reguliere tijden. Neem contact op met Gilde De Baronie Telefoon: 06-42022028 of via stadsgidsen@gildebaronie.nl.

Foto: Jan Korebrits

Noot voor de redactie: Verdere informatie is te verkrijgen via Laureen Lokerse, office manager Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk tel: +31 76  5218267 / mail: secretariaat@grotekerkbreda.nl Grote Kerk Breda I Kerkplein 2 I 4811 XT Breda I www.grotekerkbreda.nl