STEMMING, een Moment om te Gedenken

Een beleving met dans, live muziek, en ‘spoken word’ over impact en verlies teweeggebracht door COVID-19. Van maandag 20 juli t/m vrijdag 31 juli is in de Grote Kerk een bijzondere voorstelling te bezoeken. De toegang is gratis, maar reserveren is nodig. 

De Grote Kerk in Breda is de plek om te verstillen, tot jezelf te komen, na de gebeurtenissen die ons allemaal op verschillende manieren geraakt hebben. Laat je meevoeren door beweging en klank. 

De gemeente Breda maakt met deze voorstelling van troost en schoonheid een gebaar naar de stad. De Grote Kerk organiseert deze bijzondere reeks in nauwe samenwerking met de Stilte, Chassé Theater, Daan Manneke, Aart Bergwerff, Cappella Pratensis, Dyane Donck en Stroom 

Een rollercoaster van vier maanden trekt langzaam weg uit onze samenleving. Na de eerste brandhaarden van het coronavirus, overvolle IC’s, soms schrijnende situaties in verzorgingstehuizen, beperkingen in het sociale leven en grote economische gevolgen, maken we de balans op. We pakken de draad weer op in het besef dat er veel verandert. We zoeken nieuw perspectief en energie voor volgende stappen. 

Samen met Bredase culturele organisaties die hun talenten inzetten om elkaar en Breda te inspireren, bieden de gemeente Breda en de Grote Kerk een bijzondere beleving. Live muziek, dans en ‘spoken word’, nemen bezoekers mee door de kerk, waarbij deuren zich openen en heden, verleden en toekomst samenkomen. In Breda kun je het leven vieren en troost vinden als je met weemoed omkijkt en met positieve energie vooruitblikt. 

Partners

Aan deze bijzondere samenwerking nemen de volgende partners deel: 

  • Grote Kerk Breda 
  • de Stilte 
  • Daan Manneke – componist 
  • Aart Bergwerff – organist Grote Kerk 
  • Cappella Pratensis – vocaal ensemble 
  • Dyane Donck – componist 
  • Chassé Theater – publiciteit & marketing 
  • Stroom – producent 

Concept en artistieke leiding: Jack Timmermans van de Stilte. 

De toegang is gratis, maar reserveren via het Chassé Theater is noodzakelijk. www.chasse.nl/stemming 

Wanneer?

 Maandag 20 juli t/m vrijdag 31 juli; BEHALVE op 26 juli, om 14.00 uur – 15.00 uur- 16.00 uur- 17.00 uur 

Ticket reserveren>