Vrijwilligers

Een bezoek aan de Grote Kerk Breda zou niet hetzelfde zijn zonder de inzet, kennis en kunde van haar Vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar versterking. Word onderdeel van het team van de Grote Kerk Breda en draag je steentje bij. 

GEEF JIJ ALS VRIJWILLIGER BEHEER GLANS AAN ONZE GROTE KERK BREDA?

Heb jij een passie voor de verhalen van de kerk en de stad Breda? Hou je van gezelligheid en collegialiteit en lever je graag een praktische bijdrage aan cultuur? Wellicht is De Grote Kerk Breda dan de plek voor jou!

Wat krijg ik er voor terug?
Geen dag in de kerk is hetzelfde door het afwisselende, dynamische programma en haar (internationale) bezoekers. Je doet nieuwe ervaringen op, wordt gewaardeerd voor de kennis en ervaring die je aan het team toevoegt en kan deelnemen aan verschillende cursussen, denk bijvoorbeeld aan het behalen van jouw BHV-diploma. Natuurlijk houden we rekening met jouw wensen, talenten en beschikbaarheid – dat betekent ook dat je regelmatig gratis aanwezig kunt zijn bij een van de events in de kerk, als je dat leuk vindt. Hier lees je het verhaal van een van onze Vrijwilligers Nadine.

Daarnaast is vrijwilligerswerk een leuke manier om je sociale netwerk te vergroten, we organiseren bijvoorbeeld regelmatig gezellige teamborrels.
Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding en een inwerktraject en bieden we onze Vrijwilligers maximale vrijwilligersvergoeding.

Kort samengevat:
• Sociale netwerk vergroten
• Een afwisselende, dynamische omgeving
• Jouw bijdrage wordt enorm gewaardeerd
• Gratis toegang tot events en diverse activiteiten met het team

Kom je ons team versterken? We verwelkomen je graag in een van de volgende teams:

Vrijwilligers Beheer – die de kerk er elke dag op haar best uit laten zien voor haar bezoekers:
• Geef jij de kerk letterlijk haar glans? Jij kent straks alle hoeken en gaten van de kerk, loopt voor aanvang een rondje en checkt of alle vitrines en glazen deuren glimmen.
• Wil je zien waar de klepel hangt? Je komt op alle verborgen plekken van de kerk, beklimt de toren in tot het hoogste puntje en zorgt ervoor dat alles veilig en in goede staat is.
• Tijdens evenementen ben jij degene die in de kerk een oogje in het zeil houdt. Je ontvangt bezoekers op een gastvrije manier en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Vrijwilligers Evenementen – de onmisbare krachten voor de opbouw van alle evenementen in de kerk:
• Altijd al een kijkje achter de schermen van een event willen nemen? Jij bent iemand die houdt van bouwen en sjouwen. Met het team bouw je een podium op, zet je stoelen klaar of installeer je licht en geluid.

Bouw jij een steentje mee aan de Grote Kerk Breda?
Heb je nog vragen of twijfels? Dat begrijpen we. Je kunt altijd contact opnemen met Jeffrey Steinfort of Roger de Waal, zij kunnen je alles vertellen over Vrijwilligerswerk bij de kerk.

Bel 076 – 521 82 67 of mail naar beheer@grotekerkbreda.nl. We beantwoorden al jouw vragen met veel plezier en hopen je te mogen verwelkomen in ons team.